تحقیق سیر تحول ستارگان در حوزه علم فیزیک

دسته بندي : علوم پایه » فیزیک
دانلود تحقیق با موضوع سیر تحول ستارگان در حوزه علم فیزیک،
در قالب word و در 225 صفحه، قابل ویرایش.


بخشی از متن تحقیق:
متراکم شدن گرانشي:
ستارگان به علت متراکم شدن گرانشي ابرهاي رقيق گاز تشکيل مي شوند و به حالتي مشابه خورشيد مي رسند. منشاء اين نظريه نيوتن تعلق دارد و نقطه آغاز نظريه هاي جديد کيهانزايي ستارگان است. آن طور که نيوتن آن را مجسم کرد، قطعه قطعه شدن محيط يکنواخت و نيز تشکيل ستارگان فقط به علت نيروهاي گرانشي صورت مي گيرد به شرط آن که ساير نيروها- اگر نيرويي وجود داشته باشد- مانع از انجام آن نشوند. 

مطلب جالب توجه اين است که نيوتن، دو مورد را با هم مقايسه کرد: دو فضاي (يا بهتر بگوييم دو حجم) کراندار و بي کران پر از ماده. در مورد نخست، ماده مي بايست در يک مجموعه جمع شود، در حالي که در مورد بعد مي بايست به نواحي متراکم جداگانه اي قطعه قطعه شود. چنانجه حجم مورد نظر بي کران و ماده در آن به طور يکنواخت توزيع شود، همه نقاط آن داراي خصوصيات مساويند و بنابراين نقطه خاصي وجود ندارد که « همه ماده درون کيهان» مانند مرکز کيهان به آن نقطه گرانش داشته باشند. چنين مرکز منحصر به فردي وجود ندارد و توزيع يکنواخت ماده ي ناپايدار است و نمي تواند در حالت سکون بماند. در نتيجه، مي بايست بينهايت مرکز وجود داشته باشند که جرم هاي مجزاي ماده در اطراف آنها گردآيند.

قطعه قطعه شدگی متوالی:
ابر کهکشان نطفه به تراکم هايي با جرم معادل جرم ستارگان تجزيه نشد؛ بلکه به احتمال زياد ابتدا تراکم هاي حجيم تر تشکيل و آنها نيز به نوبه خود به قطعات کوچکتر تجزيه شدند تا اين که تراکم هاي مذکور، جرم ستارگان را تشکيل دادند. اين قطعه قطعه شدن پي در پي در صورتي احتمال دارد که طول جينز به تدريج در فرايند انقباظ عمومي کل ابر و هر نقطه اي که از آن جدا مي شود تقليل يابد.

طول جينز  در خلال انقباض کاهش مي يابد. و ضروري است به هنگام منقبض شدن ابر، سريعتر از مجموع اندازه کل ابر تقليل يابد. به همين دليل است که قطعاتي با اندازه و جرم مرتباً کوچکتر مي توانند پديد آيند. اين عملکرد طول جينز توسط ماهيت خاص تغيير فشار و چگالي در ابر در حال انقباض کنترل مي شود. قطعاتي که نتيجه تجزيه ابر کهکشان نطفه است، فوتون  هايي را در محيط ساطع مي کنند و بنابراين مقداري از انرژي آنها تلف مي شود. ليکن، آنها سرد نمي شوند زيرا انرژي حرارتي هر قطعه به طور دائم در خلال انقباض به بهاي کاهش انرژي گرانشي تأمين مي شود. نتيجه اين مي شود که انقباض در دمايي تقريباً ثابت نزديک به ده هزار درجه کلوين رخ مي دهد.

اين دما با مرز بين حالات يونيره و غيره يونيزه هيدورژن که عنصر اصلي گاز کهکشان نطفه است متناظر است. در دماهاي بالاتر، الکترون ها و هسته ها توسط حرکت هاي هرج و مرج گونه حرارتي از يکديگر جدا مي شوند؛ در حالي که در دماهاي پايين تر، الکترون ها و يونها به يکديگر ملحق مي شوند و اتم هايي را تشکيل مي دهند که به طور يکپارچه در حرکت حرارتي دخالت دارند. يک گاز يونيزه به علت واکنش الکتريکي بين الکترون ها و يونهاي متحرک فوتون هايي نسبتاً شديد ساطع مي کند. به علاوه، که دما نزديک به ده هزار درجه کلوين است. يعني هنگامي که اتم هاي خنثي در محيط پديد مي آيند انرژي حرارتي ذرات آن قدر زياد است که اتم هاي برخورد کننده را تحريک کند و مقدار قابل توجهي از انرژي حرکت هاي حرارتي را به الکترون هاي متصل به آن اتم ها منتقل کند. اين انرژي به مدت زيادي در اتم ها باقي نمي ماند: اتم هاي مذکور بزودي انرژي مازاد الکترون هاي آزاد توليد کرد زيرا اکثر آنها به اتم ها متصلند؛ ضمناً تابش اتم ها نمي تواند شديد باشد زيرا انرژي حرکت هاي حرارتي خيلي کم است و برخوردهاي بين ذرات نمي تواند اتم ها را به حالت برانگيخته در آورد. و چنانچه آن محيط مولکول هاي هيدروژن را توليد نکند (اين مولکولها براي برانگيخته شدن توسط حرکت حرارتي به انرژي کمتري نياز دارند.) عموماً گسيل انرژيي از يک سيستم در دماهاي پائين تر از K104 رخ نمي دهد.

گفته مي شود که در يک گاز در حال تراکم يک دماي خود – تنظيم کننده پديد مي آيد. گاز با سرعت نسبتاً زياد تا دماي ده هزار درجه کلوين سرد مي شود و بيش از آن، سردکنندگي غير ممکن است. و هر نوع گرم کنندگي و افزايش دما به بالاتر از اين درجه حرارت به علت انقباض ، فوري توسط تابش حذف مي شود. در نتيجه، دما در خلال کل روند انقباض ابر حدود مقدار فوق الذکر باقي مي ماند.

محاسبات نشان مي دهند که طول جينز در دماي K104 حدود 1021×3-1023 سانتيمتر و چگالي آن بين 27-10 تا 24-10 گرم بر سانتيمتر مکعب است.(مقدار اخير با چگالي نوعي يک کهکشان يعني چگالي يک ابر کهکشان نطفه هنگامي که انقباض عمومي آن متوقف مي شود متناظر است.) حجمي با اين اندازه، جرمي بين 30 تا 1000 ميليون جرم خورشيد دارد. اين تراکم ها احتمالاً ظاهر شدند و سپس منقبض شده و در دماي تقريباً ثابتي قطعه قطعه شدند.

راز تولد ستارگان:
تحليل تازه ای از تصاويری که توسط تلسکوپ های نوری از ژرف ترين نقاط کيهان برداشته شده است، نشان می دهد که تولد ستارگان، پديده ای برق آسا و ناگهانی بوده است. 

يافته جديد دلالت از آن دارد که "طوفانی ستاره ای" در دوره جوانی کيهان به وقوع پيوسته و طی آن تعداد بی شماری ستاره شکل گرفته است. 

"دکتر ان کينی" از ناسا، آژانس فضانوردی آمريکا، می گويد: "اگر اين مساله ثابت شود، درک ما از جهان منقلب خواهد شد." 
اين عکس ها توسط "کنت لانزتا" و همکاران او در دانشگاه نيويورک در "استونی بروک" تحليل شده است ...
دسته بندی: علوم پایه » فیزیک

تعداد مشاهده: 11159 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.DOC

فرمت فایل اصلی: doc

تعداد صفحات: 225

حجم فایل:2,875 کیلوبایت

 قیمت: 50,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب word و در 225 صفحه، قابل ویرایش.